Orthodontie

Wat is orthodontie?

Orthodontie is het specialisme dat zich bezig houdt met het rechtzetten van scheve tanden en het corrigeren van een foutieve occlusie (beet) door middel van losse (uitneembare) en vaste beugels (vaste apparatuur).  Naast de tandcorrecties kan ook de gelaatsgroei worden bijgestuurd met behulp van functionele apparatuur. Dit laatste kan enkel toegepast worden bij kinderen in volle groei, bij volwassenen kan de skeletale relatie enkel gecorrigeerd worden met een kaakoperatie (kaakchirurgie).

Voor een behandeling met vaste apparatuur zijn vele technieken voorhanden. In mijn praktijk wordt hiervoor uitsluitend gewerkt met het systeem uitgewerkt door Dwight Damon.

 

Het Damon-Systeem

Het Damon System is niet alleen revolutionair op vlak van blokjes en draden, het is een hele nieuwe manier van behandelen van patiĆ«nten. Een traditionele behandelingen vereist vaak het verwijderen van gezonde tanden en / of het gebruik van palatale expanders om ruimte te maken. Deze aanpak is vaak zeer pijnlijk en duurt vrij lang.  Ook is een terugval van de verbreding vaak gezien.

Het Damon Systeem werkt met zelfligerende brackets, brackets die een luikje hebben dat open gaat om de draad te veranderen  Een Damon behandeling resulteert in een volle, brede glimlach tot in de mondhoeken.  Ook het profiel van de patient geeft een prachtig resultaat. 


Orthodontie
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x